Article

ΑΛΦΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Ν, ΟΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ |ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑΣ ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗ |ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΑΘΜΟΣ

242 views
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

Η Κάβα Τέχνης διαθέτει 5 μονές προσκλήσεις για την παράσταση  «Άλφα εις την ν (αν), Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν » στο θέατρο Σταθμός για το Σάββατο  29/4 στις 18.15!

Για να δηλώσετε συμμετοχή αρκεί να κοινοποιήσετε το άρθρο και να στείλετε μήνυμα το ονοματεπώνυμο σας.


Λίγα λόγια για το έργο :

 

O Άγγελος, η Eιρήνη, η Αγάπη και ο Πάρης είναι τέσσερις οντότητες με εξωγήινη νοημοσύνη που έρχονται στη Γη για να μας αποκαλύψουν αλήθειες που κρύβει η καρδιά του σύμπαντος και έχουν να κάνουν με τη δύναμη της ψυχής που εξυψώνει τον άνθρωπο πάνω από τις δυσκολίες και τις υποχρεώσεις που τον εμποδίζουν να εκφράσει την πραγματική του φύση.

Tο σκηνικό στήνεται σε ένα λογιστικό γραφείο στον εξωπλανήτη Άρπα Γη. Οι κυβερνήτες του πλανήτη ήταν επιστήμονες που οραματίζονταν ένα φωτεινό μέλλον και αποτελούσαν την ενθ-ουσία και όχι την εξ-ουσία. Όλα όμως θα ανατραπούν όταν φτάσουν κάποια όντα από τη Σελήνη και θα πάρουν το νόμο της φυσικής Ε=mc2 για να τον εφαρμόσουν στην πολιτική.

Η παράσταση έχει διπλό στόχο: Πρώτον ο θεατής να μάθει πράγματα για τη Φυσική και την Αστρονομία που θα παρουσιαστούν με τη μέθοδο επαυξημένης πραγματικότητας Projection Mapping (χαρτογραφημένη προβολή) και χρήση προηγμένων γραφικών κινηματογραφικής ποιότητας. Δεύτερον, ο θεατής να κατανοήσει τη σύνδεση του ανθρώπου με όλο το σύμπαν και να αισθανθεί ότι αποτελεί μέρος του μεγάλου θαύματος της ζωής. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει γίνει η σκηνοθεσία της Μαρίας Τσαρούχα (με τη νέα θεωρία και μέθοδο Perceptual Acting andDirecting) και της Κωνσταντίνας Γιαμπουράνη.

Με αφορμή το έργο, πριν από την έναρξη της κάθε παράστασης, διακεκριμένοι επιστήμονες θα κάνουν μικρές, ουσιαστικές εισαγωγές με θέμα την απαραίτητη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη για την εξέλιξη της ανθρωπότητας. Στην πρεμιέρα την παρουσίαση ανέλαβαν ο αστροφυσικός και εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κ. Ξενοφώντας Μουσάς και ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, κ. Αρτέμης Αθανασάκης, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, συγγραφέας και στέλεχος της Εκπαίδευσης.

Πληροφορίες παράστασης

Τοποθεσία Θέατρο Σταθμός

Διεύθυνση Βίκτωρος Ουγκώ 55, Μεταξουργείο, Αθήνα

Παραστάσεις Από το Σάββατο 1η Απριλίου 2017

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων Σάββατο: 18:15

Διάρκεια Παράστασης75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων12€ (γενική είσοδος), 8€ παιδικό

Προπώληση Εισιτηρίων Ταμείο θεάτρου Σταθμός

Τηλέφωνο Θεάτρου Σταθμός 211 40 36 322

Links www.facebook.com/metamorfosi.productioncompany

www.facebook.com/stathmostheatro

Σωτηρία Χρυσικοπούλου

Σωτηρία Χρυσικοπούλου

Συντελεστές :

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ Μαρία Τσαρούχα, Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ-ΜΟΝΤΑΖ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ- ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΗΧΟΥ Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

VIDEO MAPPING SPECIALISTS VMS44 (www.vms44.com)

ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΝΘΕΣΗ Γιώργος Αντωνίου

ΣΥΝΘΕΣΗ ΛΥΡΑΣ Νίκος Ξανθούλης

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Κατερίνα Καλέντζη, OCPpro

ΗΘΟΠΟΙΟΙ (με σειρά εμφάνισης) Νίκος Τουλιάτος, James Konstantinidis, Κατερίνα Μπουζάνη, Γιάννης Χαντέλης, Σωτηρία Χρυσικοπούλου

Ads

One comment

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *