Article

“Άλφα εις την Ν, Όταν η Ψυχή συναντάει το Σύμπαν” της Κων/νας Γιαμπουράνη σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών στο Θέατρο Αλκμήνη|Κάβα Τέχνης

335 views
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ

ΔΥΟ  ΛΟΓΟΙ  ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ  ΤΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ ΝΑ ΕΡΜΗΝΕΥΟΥΝ  ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΟ ΑΛΦΑ ΕΙΣ ΤΗΝ Ν ΌΤΑΝ Η ΨΥΧΗ ΣΥΝΑΝΤΑΕΙ  ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΗΣ Κ.ΓΙΑΜΠΟΥΡΑΝΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΘΕΙ ΠΑΛΙ Η ΕΥΚΑΡΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΨΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΞΩΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΠΑΓΗ

ΔΕΝ  ΘΑ ΞΑΝΑΔΕΙΣ ΠΑΛΙ ΤΟΣΟ ΒΑΘΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥΣ ΕΞΩΓΗΙΝΟΥΣ  ΝΑ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΟΥΝ ΤΟΣΗ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ

Φυσική  , Αστρονομία και Οικονομία έρχονται να «υπηρετήσουν» την ικανότητα της Ντίνας Γιαμπουράνη ,  να δημιουργεί έναν ολόκληρο Σύμπαν μέσα σε μια θεατρική σκηνή και να εκπλήσσει με την φαντασία της,  τα έξυπνα λογοπαίγνια και την διαφορετικό τρόπο που μιλάει για την Αγάπη, την Δημοκρατία ( ΔΗΜΟ ΚΡΑΧ ΤΙΑ ) και τον Σεβασμό  αποκαλύπτοντας με χιούμορ, μέσα από συμβολισμούς της Φυσικής την μοναδική δύναμη ψυχής που κρύβει ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΜΕΣΑ ΤΟΥ.

Μια  παράσταση καινοτόμα,  η οποία «έχει την υπογραφή της» ,  με ένα σκηνικό που στήνεται στον πλανήτη ΑΡΠΑ ΓΗ  και με τις εκπληκτικές ερμηνείες των Φωτεινή Παπαδάκη, Σωτηρία Χρυσικοπούλου, τον   Γιάννη Χαντέλη, Νίκο Τουλιάτο όπου ερμηνεύει ένα ΤΟΙΧΟ , και τον Σωτήρη Λεπεσιώτη,  καταφέρνει με απλό τρόπο να αναδείξει την διαχρονική σχέση Επιστήμης Τέχνης και να καλεί την Πολιτική να δει σοβαρά αυτήν την σχέση για το καλό και την αρμονία  όλου του πλανήτη ΓΗ. Κατάφερε όμως να κερδίσει και τις καρδιές μαθητών και να συμφωνήσουν όλοι ότι: Δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τέτοιο πάλι στην Ελλάδα.

Οι δυο που έπονται , στις 28 Απριλίου και 5 Μαΐου μας δίνουν την δυνατότητα να δούμε στο σανίδι από τη θεατρική ομάδα «Μεταμόρφωση» την διαχρονική σχέση Επιστήμης και Τέχνης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα  καθώς επίσης και τον σημαντικό ρόλο που παίζουν οι επιχειρήσεις μέσα στο  διάστημα της αγοράς για την ανάπτυξη ενός δίκαιου κράτους και μια όμορφης κοινωνίας.

 

Η Ντίνα Γιαμπουράνη προσεγγίζει με μια καινούργια οπτική τα σοβαρά ζητήματα  της ζωής και της καθημερινότητας και μας ταξιδεύει με άφθονο γέλιο από τον πλανήτη Γη στα άστρα και από την καθημερινότητα στους γαλαξίες.   

Λίγα λόγια για την παράσταση

Το έργο πραγματεύεται τις διαχρονικές αξίες της Αγάπης και της Ειρήνης σε σχέση με το πολιτικό –  νομοθετικό πλαίσιο του συστήματος, μέσα από ένα λογιστικό γραφείο το οποίο έχει έδρα στον έξω πλανήτη ΑΡΠΑΓΗ στον γαλαξία της Ανδρομέδας.  Οι ήρωες του θεατρικού έργου, είναι ο Άγγελος λογιστής , η Αγάπη υπάλληλος του λογιστικού γραφείου, ο Πάρης , η Ειρήνη πελάτες του γραφείου και ένας  τοίχος που δεν έχει μόνο αυτιά αλλά και μιλιά. Ο Άγγελος μαζί με την υπάλληλο, την Αγάπη, προσπαθούν να σώσουν τις επιχειρήσεις του γραφείου, από σκληρές νομοθεσίες  που δεν βοηθάνε στην ευημερία, την ουσιαστική ανάπτυξη και πρόοδο τους.

 

Η παράσταση συνδυάζει το θέατρο με την χρήση νέων τεχνολογιών, projection mapping – χαρτογραφημένη προβολή, επαυξημένη πραγματικότητα, video mapping. Πραγματοποιείται με την επιστημονική αρωγή της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών  και τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνοφιλανδικού Επιμελητήριου για πρώτη φορά  στην ιστορία λειτουργίας του.  Υποστηριχτής είναι η Ελληνική Μαθηματική Εταιρία.

 

Πριν από κάθε παράσταση, διακεκριμένοι επιστήμονες κάνουν μικρές, ουσιαστικές ομιλίες με θέμα τη σύνδεση της Επιστήμης με την Τέχνη. Χαρακτηριστικός είναι ο χαιρετισμός  του Δρ. Τάκη Παπαδόπουλου (Καθηγητή Μηχανολογίας και Σχεδιασμού Συστημάτων ΤΕΙ Πειραιά, Εθνικού αντιπροσώπου στο Ινστιτούτο Αεροδιαστημικής Von Karman Institute for Fluid Dynamics στις Βρυξέλλες)  στην παράσταση, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Δημιουργικότητας και Καινοτομίας

«Είναι   σημαντικό  στην εποχή που ζούμε που είναι μια νέα αναγέννηση,  να ανακαλύψουμε εμείς οι Έλληνες την παράδοση την επιστημονική  που είναι συνυφασμένη με την τέχνη.  Αυτή η προσπάθεια, είναι νομίζω να ξαναφέρει  εδικά στην εποχή μας, να ¨¨ξεσκονίσουμ娨 στο ποιοι είμαστε  και πως στην σημερινή εποχή μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μια καινούργια  σύγχρονη και πολύ δυνατή Ελλάδα στηριγμένη στις δίκες μας σκέψεις, όπως … !  Άλφα εις την … όλα αυτά τα νοήματα.  Να ευχηθώ αυτό το έργο να εκδοθεί και όσο περισσότερο κοινό μαθητών να  το δει.»

 

 

 

 

Άλφα εις την Ν |

Συντελεστές

Κείμενο & Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Δραματουργός: Βίκυ Λιακοπούλου

Επιστημονικός συνεργάτης σκηνοθεσίας: Δημήτρης Κακαβάκης

Ηθοποιοί (με σειρά εμφάνισης): Νίκος Τουλιάτος, Φωτεινή Παπαδάκη, Σωτήρης Λεπεσιώτης, Γιάννης Χαντέλης, Σωτηρία Χρυσικοπούλου

Ηχογραφημένες Φωνές: Μαρία Μπούρα, Ελένη Μπόκου, Λίζα Αναγνωστοπούλου, Αντρέας Ζυγογιάννης, Νίκος Τουλιάτος.

Βοηθός Σκηνοθέτη: Δόμνα Μπαρούνη, Μερόπη Λαμπροπούλου, Μάρκος Μπούκης

Μουσική Σύνθεση: Γιώργος Αντωνίου

Σύνθεση Μελωδίας για Λύρα: Νίκος Ξανθούλης

Σκηνοθεσία – Μοντάζ Video Mapping Υλικού – Σχεδιασμός Ήχου: Κωνσταντίνα Γιαμπουράνη

Ιδέα Σύλληψης Ενσωμάτωσης Video Mapping: Τάσος Παπαγεωργίου (Pitaso)

Video Mapping Specialists: VMS44 (www.vms44.com)

Σκηνικά: Γιάννης Ξηρογιαννόπουλος

Σχεδιασμός Φωτισμού: Μανώλης Μπράτσης

Επιμέλεια Ήχου: Βασιλική Μπίσκα, Άλκηστις Καφετζή

Βοηθός Χειριστή Κονσόλας: Μερόπη Λαμπροπούλου, Βασίλης Θελούρας

Εκτέλεση Σκηνικού: Art Makers

Εκτέλεση Ειδικών Κατασκευών: Μάκης Γραβάνης

Τεχνολόγος γραφικών τεχνών: Χριστομάριος Καλπαξής

Στούντιο Ηχογράφησης: Odeon

Make up Artist: Μαρία Νικολακοπούλου

Μοδίστρα: Ευαγγελία Τσιούνη

Γραφιστική Επιμέλεια: Optimistic

Επικοινωνία & Social media: Λιάρου Χριστίνα

Επιστημονικοί Συνεργάτες – Υλικό Βίντεο: Στράτος Θεοδοσίου, Διονύσης Σιμόπουλος

Επιστημονικός Συνεργάτης του Θεατρικού Έργου: Μανώλης Μαραγκάκης

Project Management – Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων – Μάρκετινγκ: Κρίστυ Δημούδη

Βοηθός Οργάνωσης Παράγωγης: Βασιλική Ζαχαριά

Για τα βίντεο χρησιμοποιήθηκε υλικό από την European Space Agency (ESA) και το Διαστημικό Τηλεσκόπιο http://www.spacetelescope.org

 

Για το ΑΦΜ μοιρολόι μελετήθηκε το βιβλίο «Μοιρολόγια της Γορτυνίας» του Απόστολου Γιαννόπουλο

Χορηγός επικοινωνίας είναι η Rap Media, εταιρία παραγωγής και ενημέρωσης, η οποία πάντα στηρίζει προσπάθειες καινοτόμες που προάγουν τον πολιτισμό.

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:

Παραστάσεις: Σάββατο 21, 28 Απριλίου & 5 Μαΐου στις 6:30 μμ.

 

Καθημερινές πρωινά για σχολεία (απαραίτητη η τηλεφωνική κράτηση θέσεων στο τηλ. του θεάτρου 2103428650, καθώς και στα τηλέφωνα: 6944292596, 6955441206).

Διάρκεια παράστασης: 75 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

 

Εισιτήρια: 12 ευρώ, 10 ευρώ για συλλόγους και ομαδικά, 8 ευρώ για μαθητές

Θέατρο Αλκμήνη

Αλκμήνης 12, Πετράλωνα,Αθήνα

τηλ: 2103428650

 

Metamorfosi page: www.facebook.com/metamorfosi.productioncompany/

 

Video: www.youtube.com/watch?v=p_1nfaNRq44&feature=youtu.be

 

Facebook Event: www.facebook.com/events/226215911457225/

Ads

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *