Article

Η ηθοποιός Εύα Γαλάνη μας εξομολογείται…

Η Εύα Γαλάνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε ανάμεσα σε Θεσσαλονίκη, Νάουσα και Αθήνα. Σπούδασε στην ανωτέρα δραματική σχολή “Μαίρη Βογιατζή Τράγκα”, καθώς και στο HB studios στην Νέα Υόρκη , όπου εκεί επίσης παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής τέχνης με τον κορυφαίο Acting και voice coach Tom Todoroff. Την έχουμε απολαύσει σε πολλές τηλεοπτικές σειρές («Μια στιγμή δυο ζωές», «Κλεμμένα όνειρα», «Δέκατη εντολή», «Εντιμότατοι κερατάδες», «Άνω κάτω τέλεια» κλπ) και αρκετές θεατρικές παραστάσεις («Το μακρύ ταξίδι της μέρας μέσα στη νύχτα», «Αντιγόνη», «Πού πας Γιωργάκη με αυτόν το καιρό» κλπ) , καθώς και στον κινηματογράφο (“Edith”, «Ρόκο εναντίον Κλεοπάτρας», «Στο βάζο» κλπ).

Φέτος θα την δούμε από 23 Φεβρουαρίου και κάθε Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο θέατρο «Αλκμήνη» με την παράσταση ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ.

Ας την γνωρίσουμε όμως καλύτερα …

  • Καλησπέρα Εύα!

Καλησπέρα!!!

  • Διακρίνω μέσα από τις δουλειές σου ότι οι ρόλοι που έχεις αναλάβει δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους, ακόμα και οι παραστάσεις που έχεις συμμετάσχει ποικίλουν από τραγωδίες μέχρι επιθεωρήσεις….! Ήταν κάτι που επέλεξες εσύ ή ήταν τυχαίο;

Και τα δύο θα έλεγα… Ήταν πρωταρχικά δική μου επιλογή , αλλά φυσικά ήμουν και τυχερή που μου δόθηκε η ευκαιρία.

  • Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις συνέχεια τελείως διαφορετικούς ρόλους?

Δεν θα το έλεγα δύσκολο, αυτή άλλωστε είναι κι η γοητεία του ηθοποιού! Μου αρέσει να δουλεύω έναν ρόλο από την αρχή και πιστεύω το ίδιο θα έκανα αν είχα αναλάβει παρόμοιους ρόλους. Βέβαια, από την άλλη, όταν παίζεις συγκεκριμένους χαρακτήρες-ρόλους κάθε φορά εμβαθύνεις και περισσότερο με αποτέλεσμα να τον φτάσεις στο ανώτερο σημείο, να μην «χρειάζεσαι» καν σκηνοθετικές οδηγίες. Όπως πχ οι αξέχαστοι Κωνσταντάρας, Ηλιόπουλος, Νοταρά, Βουγιουκλάκη και οι περισσότεροι εκείνης της εποχής.

Εύα Γαλάνη
  • Και τελικά τι είδος έργου ή παράστασης σου αρέσει περισσότερο;

Θα θεωρηθώ γραφική, αλλά πραγματικά μου αρέσουν όλα. Το καθένα έχει και τη χάρη του.

Εύα Γαλάνη 10η εντολή-ALPHA

  • Ναι, αλλά κάτι θα θεωρείς ότι σου «ταιριάζει» περισσότερο…

Δεν ξέρω αν μπορώ να πω ότι μου ταιριάζει περισσότερο η κωμωδία ή το δράμα ή η τραγωδία ή το θρίλερ κλπ . Αυτό όμως που μπορώ να πω είναι ότι οι κωμωδίες μου είναι πολύ πιο «εύκολες» θεωρώ, γιατί είναι πιο κοντά με τον χαρακτήρα μου.

Εύα Γαλάνη
  • Φέτος συμμετέχεις στην παράσταση «Εξομολόγηση». Πες μας λίγα λόγια γι’ αυτή.

Είναι ένα πάρα πολύ καλό και αξιόλογο έργο της Άννας Ματθαίου. Είναι βασισμένο πάνω στην «Σονάτα του σεληνόφως» του Ρίτσου . Αυτό από μόνο του το κάνει πολύ ενδιαφέρον αλλά και συνάμα πολύ δύσκολο. Σκέψου ένα κείμενο τόσο ποιητικό να μπορέσεις να το αποδόσεις σε μια καθημερινότητα…

Βέβαια είναι μια πρόκληση για μένα! Κι από ότι κατάλαβες μ´ αρέσουν οι προκλήσεις … Χαχαχα!

Νιώθω τυχερή που συνεργάζομαι με την Μαρία Αλιφέρη (πάντα ήθελα να συνεργαστώ μαζί της)  και φυσικά ευλογημένη που για 3η συνεχόμενη χρονιά είμαι μαζί με τον Βύρωνα Κόλαση και τον Ισίδωρο Σταμούλη, τους οποίους εκτιμώ αφάνταστα και πλέον τους νιώθω οικογένειά μου!

Και χαίρομαι πάρα πολύ που μου δόθηκε η ευκαιρία να συνεργαστώ με την Άννα Ματθαίου,  τον Θάνο Σιδηρά (σκηνοθέτης) , την Ιφιγένεια Θεοχαρίδη και τον Γιώργο Τσακίρη καθώς και τον  χορογράφο μας Σίμωνα Πάτροκλο με τον οποίο είναι η δεύτερη συνεργασία μας ! Τους φωτισμούς επιμελείται ο Μάρκος Παπαϊωάννου, τα ρούχα η Ηλέκτρα Κουλκουβίνη και τα μαλλιά ο πολύ καλός μου φίλος και γνωστός hair stylist Τηλέμαχος Κωστόπουλος!

Μαρία Αλιφέρη-Εύα Γαλάνη
Βύρωνας Κολάσης-Εύα Γαλάνη
  • Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σου! Σου εύχομαι πάντα επιτυχίες!

Κι εγώ σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Πάντα επιτυχίες και σε σένα και φυσικά στην υπέροχη σελίδα ΚΑΒΑ ΤΕΧΝΗΣ !

 

 

Ads

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail