Article

Βαρβάρα Καρά : “Το Ιδανικό Θέατρο για ‘μένα είναι ο δέκτης να είναι εξίσου ενεργός όσο και ο πομπός”

  • Βαρβάρα μίλησες μας για εσένα να σε γνωρίσουμε καλύτερα.

Γεννήθηκα το 1989 στην Γερμανία, μεγάλωσα στην Θεσσαλονίκη όπου και σπούδασα. Είχα το λεγόμενο «μικρόβιο» της Τέχνης του Ηθοποιού από την παιδική μου κιόλας ηλικία. Το 2007 φοίτησα στα ΙΕΚ ΑΚΜΗ στο τμήμα Υποκριτικής και έπειτα στην Ανώτερη Δραματική Σχολή του Ανδρέα Βουτσινά. Μετά το τέλος των σπουδών μου μετακόμισα στην Αθήνα. Κυνηγούσα το όνειρο μου μετά μανίας και κάθε τόσο ανταμειβόμουν. Η ανταμοιβή δεν αρκούσε βέβαια ως προς την επιβίωση μου, οπότε πέρασα μια θύελλα εργασιών και αρκετές δυσκολίες για να βιοποριστώ. Φυσικά αυτό που εξέλισσε ως άνθρωπο, ως προσωπικότητα και νιώθω πολύ ευλογημένη γι’ αυτό ,τώρα πια! Είμαι πολύ πεισματάρα όταν βάζω στόχους, δεν τα παρατάω αν οι στόχοι αυτοί δεν επιτευχθούν. Λατρεύω την μουσική και τον χορό, μου επιτρέπουν να ταξιδεύω σε όλο τον κόσμο, σε όλες τις εποχές ανά πάσα στιγμή, δίχως όρια, αυτό είναι Μαγεία. Μου αρέσει να μελετώ βιβλία ψυχολογίας, αρχαίων φιλοσόφων και βιβλία πάσης φύσεων θρησκειών.

Πιστεύω στην αλήθεια των ανθρώπων ακόμα κι αν πονάει, σιχαίνομαι την αγένεια, την ζήλια και το ψέμα. Παρ’ όλα αυτά συγχωρώ εύκολα γιατί βρίσκω πάντα έναν λόγο για τον οποίο κάποιος επιλέγει να συμπεριφερθεί έτσι.

Αγαπημένη μου φράση: Το ευδαίμων το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχων

Περικλέους Επιτάφιος Λόγος

(μτφρ. Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι)

Στιγμιότυπο από την παράσταση Mein Komplex
  • Μέχρι σήμερα ποια η επαγγελματική σου πορεία;

Η πρώτη μου επαφή στο θεατρικό σανίδι ήταν το 2006 πριν την σχολή, με την παράσταση «Τα Κόκκινα Φανάρια» στον ρόλο της Κατερίνας, όπου απέσπασα το πρώτο μου Βραβείο Ερμηνείας στο 23ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας.

Το 2008 σκηνοθέτησα την πρώτη μου παράσταση «Αίτηση σε Γάμο» του Αν.Τσέχωφ για τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών, όπου και πρωταγωνιστούσα. Από το 2007-2013 συνεργάστηκα με την σκηνοθέτη Τάνια Κίτσου πάνω στο Σωματικό Θέατρο με παραστάσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Καστοριά, Μάλτα, Ιταλία και Πορτογαλία. Ακολούθησαν αρκετές συνεργασίες, εκ των οποίων μια από τις πιο αγαπημένες ήταν το «Mein Komplex»  με τους Κώστα Καραμουσάλη και Μάνθο Καλαντζή  σε σκηνοθεσία Μπ. Κλαλιώτη με 3 χρόνια επιτυχίας (2012-2014, 2016)

Η πρώτη μου τηλεοπτική εμφάνιση ήταν το 2008 στα «Ματωμένα Χώματα» σε σκηνοθεσία Κ.Κουτσομύτη στο κανάλι του ALPHA, εν συνεχεία το 2010 στο «Μίλα μου Βρώμικα» σε σκηνοθεσία Β.Κεχαγιά- Μ.Κοντοβά στο MEGA καθώς και στον 3ο Νόμο σε σκηνοθεσία Π.Κοκκινόπουλου στο MEGA. Φέτος εμφανίζομαι στην καθημερινή σειρά «Τα Πέντε Κλειδιά» του ΑΝΤ1 Κύπρου και Μακεδονία TV με σκηνοθέτες την Ρ.Εσκενάζυ και Κ.Χριστοφόρου.

Φωτογράφιση για ρούχα – Βαρβάρα Καρά
  • Ποιο είναι το ιδανικό θέατρο για εσένα; Είτε ως χώρος είτε ως έκφραση.

Το Ιδανικό! Το Ιδανικό Θέατρο για ‘μένα είναι ο δέκτης να είναι εξίσου ενεργός όσο και ο πομπός. Να λαμβάνει όλα τα δεδομένα, όλα τα ερεθίσματα, να ΝΙΩΘΕΙ, να νιώθει και αυτός πρωταγωνιστής. Όπως γίνεται και με έναν αληθινό φίλο όταν του εκμυστηρεύεσαι τις ανησυχίες σου ,τους προβληματισμούς σου, τον έρωτα σου. Και η Ζωή μας ένα θέατρο είναι, κάθε μέρα δίνουμε και μια παράσταση.

 

  • Τι ήταν αυτό που σε μάγεψε στο θέατρο και ασχολήθηκες  με αυτό;

Το Θέατρο σε γυρίζει στον εαυτό σου, κοιτάς μέσα σου, παρατηρείς, λειτουργεί σαν καθρέφτης, μεγεθύνει τα πάντα, άλλοτε παραμορφώνει. Εξερευνάς πτυχές του εαυτού σου που δεν είχες φανταστεί έως τώρα. Μαγεύεσαι. Λυτρώνεσαι. Τρομάζεις. Συγκινείσαι. Αγαπάς. Μέσα σε όλη αυτή την «Ψυχανάλυση», θα έλεγα , υπάρχει πάντα ο παραλήπτης. Αυτό είναι για εμένα ΕΚΦΡΑΣΗ.

Με τους Πρωταγωνιστές της σειράς “5 κλειδιά” στο party του ΑNT1

 

  • Φέτος σε βρίσκουμε τηλεοπτικά στην καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 -Κύπρου και ΜακεδονίαTV Ελλάδος – “Τα 5 κλειδιά”. Μίλησε μας για αυτήν την τηλεοπτική σειρά και τον ρόλο σου.

Τα Πέντε Κλειδιά είναι ένα ερωτικό θρίλερ βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο της αγαπημένης συγγραφέως Λένας Μαντά. Την διασκευή του σεναρίου υπογράφουν  η Ρένα Ρίγγα και ο Κώστας Βαζάκας και την σκηνοθεσία οι Ρέινα Εσκενάζυ-Κώστας Χριστοφόρου.

Ο ρόλος που υποδύομαι είναι μια δημοσιογράφου, της Ρόζυς Φράγκου, η οποία προσπαθεί να εξιχνιάσει ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον του επιχειρηματία Ορέστη Δελμούζου (Αντώνη Φραγκάκη) που θέτουν σε κίνδυνο τόσο την επαγγελματική όσο και την προσωπική του ζωή.

Η Ρόζυ έχει έναν δυναμισμό ως χαρακτήρας, τολμάει, έχει πάθος με την δουλειά της, δεν αντέχει την αδικία, έχουμε κοινά θα έλεγα. Απλά εγώ δεν θα ήμουν ποτέ αποδοτική ως δημοσιογράφος.

Με φίλους και συναδέλφους στο party του ΑΝΤ1

 

  • Τι σε παρηγορεί στις δύσκολες μέρες που ζούμε;

Ο κόσμος βρίσκεται σε σύγχυση, είναι ζαλισμένος, όπως οι μέλισσες. Αν χτυπήσεις την κυψέλη οι μέλισσες βγαίνουν έξω και γυρίζουν γύρω από την κυψέλη αναστατωμένες. Η κατεύθυνση τους εξαρτάται από τον άνεμο. Αν φυσήξει Βοριάς θα πάνε μέσα. Έτσι και τον κόσμο τον φυσάει…’Εθνικός βοριάς’ ‘Εθνικός Νοτιάς’ και είναι και αυτός ο καημένος ζαλισμένος. Παρ’ όλο που υπάρχει όλος αυτός ο βρασμός, δεν ξέρω, νιώθω μέσα μου μια παρηγοριά… Ο άνθρωπος έχει μέσα του κρυμμένη δύναμη για ώρα ανάγκης!

Στιγμιότυπο από την παράσταση Mein Komplex
  • Τι σημαίνει για εσένα Κάβα Τέχνης;

Είμαι λάτρης του κρασιού. Μπορώ να χαθώ σε μια κάβα με συλλεκτικά κομμάτια που κυκλοφορούν σε περιορισμένες ποσότητες. Μου αρέσει το σπάνιο αλλά και η ποικιλία. Ένα καλό φαγητό με συνοδεία ένα καλό κρασί μπορεί να με κάνει ευτυχή. Αυτό είναι για εμένα Κάβα Τέχνης. Να απολαμβάνεις σαν ηθοποιός και σαν θεατής την ποικιλία, το διαφορετικό, το σπάνιο και στο τέλος να ανταμείβεσαι με ένα θερμό χειροκρότημα, έτσι είμαι και πάλι ευτυχής.

 

Ads

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail