Article

Ελεάννα Φινοκαλιώτη, ηθοποιός & τραγουδίστρια!

Οι ρίζες μου βρίσκονται σε Κρήτη και Ρόδο. Με αφορμή την εισαγωγή στο Μαθηματικό, ανέβηκα στην Αθήνα. Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η ενασχόληση μου με το θέατρο και λίγο πιο μετά με το τραγούδι. Η αγάπη μου και για τα δύο είναι μεγάλη και θεωρώ πως συνδέονται άρρηκτα. Σκοπός και των δύο να πουν μια ιστορία. Ο τρόπος είναι διαφορετικός, η διαδικασία, όμως αυτή την ιστορία καλούμαστε τελικά να πούμε.

Ελεάννα Φινοκαλιώτη

Τα πρώτα μου βήματα στο θέατρο έγιναν αμέσως μετά τη σχολή, το 2010, και είμαι ευτυχής που η διαδρομή συνεχίζεται αδιάκοπα ακόμα, με πάντα ζητούμενο οι συναντήσεις και οι συνεργασίες να με αφορούν και να με εξελίσσουν δημιουργικά. Φέτος συμμετείχα στο “Καπλάνι της Βιτρίνας”, της Άλκης Ζέη, καθώς επίσης και στο “Θουκυδίδη Δραματικό”, στο Θέατρο Τέχνης, ο οποίος θα παρουσιαστεί για μια ακόμα φορά τον Απρίλιο, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ελεάννα Φινοκαλιώτη

Σε ο,τι αφορά στο τραγούδι, ξεκίνησα δειλά κάποιες live εμφανίσεις και κατόπιν άρχισα να το σπουδάζω. Γράφτηκα σε Ωδείο για σπουδές πιάνου φωνής και αρμονίας. Κάπως έτσι, η μία εμφάνιση έφερε την άλλη και δυο χρόνια πριν , έγινε η συνάντηση με τον διεθνούς φήμης βιρτουόζο κιθαρίστα Παναγιώτη Μάργαρη. Ήμασταν μαζί για ένα χρόνο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και αυτός ο κύκλος έκλεισε με την ηχογράφηση του δίσκου μας, “Ταξίδια Ψυχής “, που κυκλοφόρησε το Φλεβάρη από την Polymusic. Πρόκειται για ένα δίσκο με 11 αγαπημένα τραγούδια που έχει ντύσει ο Παναγιώτης με τον δικό του μοναδικό τρόπο και εγώ έχω τραγουδήσει βάζοντας τις δικές μου πινελιές. Είναι ευλογία για μένα να έχω δουλέψει μαζί του. Είναι μάγος σε αυτό που κάνει, μαέστρος. Αγαπά τη δουλειά του, την ξέρει καλά και βάζει κι εσένα σε ένα δρόμο να γίνεσαι συνέχεια καλύτερος. Μαζί θα κάνουμε ακόμα κάποιες συναυλίες μέσα στο καλοκαίρι και στις 7 Απριλίου,στις 21:00, θα γίνει η παρουσίαση του δίσκου στον Ιανό . Αυτές τις μέρες βρίσκομαι σε πρόβες με τον υπέροχο Σπύρο Καββάδα, με τον οποίο θα κάνουμε κάποιες εμφανίσεις, με την πρώτη στις 10 Μαρτίου στη μουσική σκηνή “Χαμάμ“, στα Πετράλωνα.

Ελεάννα Φινοκαλιώτη

Το link με τα κομμάτια του δίσκου είναι: https://www.youtube.com/watch?v=SKPg_G0fIfM&index=11&list=PLb8X-mhB4AD-2AOFr3rfB44Pt5ZYGkIUQ

Ads

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail