Article

Η Ισμήνη Πρωίου σκηνοθέτιδα της θεατρικής παράστασης “Το τσίμπημα της σφήκας” μας συστήνεται…

  • Μίλησε μας για την επαγγελματική σου πορεία μέχρι τώρα.

Τελείωσα το 2009 στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου το τμήμα θεατρικών Σπουδών στο πανέμορφο Ναύπλιο ένα μέρος που η κάθε γωνία του σε ενέπνεε να δημιουργήσεις μια εικαστική εγκατάσταση. Σημαντικό ρόλο στην καλλιτεχνική μου ολοκλήρωση έπαιξαν οι καθηγητές μου, όπως ο Μιχαήλ Μαρμαρινός η Κατερίνα Ευαγγελάτου ο Kως/νος Αρβανιτάκης. Επίσης ήμουν για κάποια χρόνια βοηθός της σκηνοθέτιδα και χορογράφου Σοφίας Σπυράτου η οποία μου έμαθε πολλά για το στήσιμο μιας παράστασης.

Το 2010 ανέβασα την πρώτη μου παράσταση “radiography “στο θέατρο Φούρνος συνέχισα το 2014 με το “Καθόλου Καλά “και φέτος στο θέατρο Επί Κολωνώ “Το τσίμπημα της σφήκας”.

 

  • Φέτος σε γνωρίσαμε στην επιτυχημένη παράσταση “Το τσίμπημα της σφήκας”. Μίλησε μας για αυτή την παράσταση και τι σχέδια έχετε μετά την ολοκλήρωση των παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ;

Ήταν μια παράσταση που βασίστηκε σε ένα αληθινό τραγικό γεγονός που έγινε στην Ελλάδα 2007 στο ποταμό Λούσιο. Βασίστηκα για την διασκευή του στο βιβλίο που έγραψε ο επιζήσας  Φίλιππος Φραγκούλης και σε μαρτυρίες ανθρώπων που επέζησαν

Ήταν για μένα ένα προσωπικό στοίχημα. Σκοπός της ομάδας  rapel είναι να ταξιδέψει η παράσταση και εκτός Αθηνών.

“Το τσίμπημα της σφήκας” στο Επί Κολωνώ
  • Σου συνέβη ποτέ να πάθεις «σεντόνι», να ξεχάσεις τα λόγια σου; Αν ναι πού και τι έκανες για να το ξεπεράσεις;

Δεν έχω πάθει ποτέ σεντόνι αλλά μάλλον ο λόγος είναι ότι δεν έχω παίξει σε πολλές παραστάσεις αφού με ενδιαφέρει η σκηνοθεσία. Αλλά τα παιδιά στην ομάδα με πειράζουν γιατί το “σεντόνι” το λέω “πανί”.

 

  • Τι ήταν αυτό που σας μάγεψε στο θέατρο και ασχοληθήκατε με αυτό;

Από  τα πέντε μου χρόνια ασχολούμαι με το θέατρο. Ο πατέρας μου σε πολύ μικρή ηλικία με πήγε στο εργαστήρι της Πλεύσης στα Εξάρχεια όπου έμεινα μέχρι την εφηβεία μου. Αυτό που με μάγευε πάντα είναι να δημιουργώ όμορφες εικόνες. Επίσης η διαδικασία  που έχει η ομάδα από την αρχή με την ιδέα έως την υλοποίηση. Για μένα όλη η μαγεία βρίσκεται στην διάρκεια των προβών.

Ήταν ένας τρόπος να εκφράζομαι το θέατρο, οπότε αυτό ήταν κάτι που ήρθε φυσικά, το ότι ασχολήθηκα με αυτό.

“Το τσίμπημα της σφήκας” στο Επί Κολωνώ
  • Πώς είναι σήμερα τα οικονομικά ενός νέου ηθοποιού; Μπορεί κάποιος να ζήσει από αυτό ή τουλάχιστον να έχει μία σχετική άνεση;

Γενικά τα πράγματα είναι για όλους δύσκολα όχι μόνο για τους ηθοποιούς και τους σκηνοθέτες αλλά για όλα τα επαγγέλματα. Η διαφορά είναι ότι είναι αναγκαίο να κάνεις και τηλεόραση και διαφημίσεις  και αυτό αν είσαι τυχερός αλλιώς πρέπει να ασχοληθείς και με κάτι άλλο για να βγάλεις χρήματα. Η αλήθεια είναι ότι όλη αυτή η κατάσταση όμως μας έχει κάνει  πιο εφευρετικούς.

 

  • Τι ονειρεύεσαι από εδώ και πέρα;

Θα ήθελα να συνεχίσω να δουλεύω με την ομάδα rapel.  Ερωτεύομαι τους ηθοποιούς μου  με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Θα ήθελα λοιπόν  να συνεχίζω μαζί τους  να κάνω αυτό που αγαπώ και να το εξελίξω.

“Το τσίμπημα της σφήκας” στο Επί Κολωνώ
  • Τι σημαίνει για εσένα Κάβα Τέχνης;

Πως έχουμε την κάβα για τα ποτά που σου έχουν μαζεμένα τα καλύτερα. Έτσι και η Κάβα Τέχνης σου μαζεύει τα καλύτερα θεάματα.

Ads

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail