Article

Ο Γιάννης Μποσταντζόγλου μιλάει για “Τα γενέθλια” της Σταυρούλας Ζάμπρα στο θέατρο Εργοτάξιον |Κάβα Τέχνης

  • Τι είναι τα γενέθλια και γιατί επιλέξατε να το σκηνοθετήσετε;
Τα γενέθλια είναι ένας μονόλογος ενός ανθρώπου του Διονύση. Μιλάει για τη ζωή όπως- μοναδικά- τη βλέπει εκείνος, τις εμπειρίες του, τους φίλους και τις σχέσεις του. Επέλεξα να το σκηνοθέτησω διότι πέρα του ότι με τη Σταυρούλα που το έγραψε είμαστε πολύ αγαπημενοι φίλοι, θεώρησα ότι είναι ένα κείμενο άμεσο που έχει να πει πολλά στο κοινό ανεξαρτήτως ηλικίας φύλου και διάθεσης. Είναι ένα έργο που χωρίς να γίνεται σοβαροφανές, αντίθετα με πολύ χιούμορ σε βάζει στη διαδικασία να σκεφτείς κάτι που στην εποχή μας αποφεύγεται συστηματικά.
  • Σας δυσκόλεψε κάτι στο έργο;
Με τα παιδιά, τη Σταυρούλα και τον πρωταγωνιστή Άγγελο είχαμε, όπως περίμενα μια εξαιρετική συνεργασία, όπως και με όλους τους άλλους συντελεστές του έργου. Δεν με δυσκόλεψε κάτι ιδιαιτερα. Απλώς έδωσα βάση στις συναισθηματικές διακυμάνσεις του ήρωα- που είναι πολλές- ώστε να βγει ένα κατανοητό, όμορφο αποτέλεσμα.
  • Είναι το δεύτερο έργο που σκηνοθετείτε της Σταυρούλας Ζάμπρα. Τι χαρακτηρίζει τη γραφή της;
Η Σταυρούλα είναι ‘ενα παιδί που βασίζεται στο συναίσθημα. Επειδή είναι φίλη μου ξέρω πώς με βάση αυτό γράφει και γι’αυτό τη θαυμάζω! Είναι σπάνιο πιστεύω να γράφει κάνεις τόσο αυθεντικά απλά κείμενα χωρίς να γίνονται ούτε απλοϊκά ούτε υπερβολικά . Γράφει εμπνευσμένη από τη ζωή για τη ζωή.
Διαβάστε περισσότερα για το έργο εδώ 
Ads

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail