Article

Χριστίνα Γαζή, χορεύτρια!

 

Ονομάζομαι Χριστίνα Γαζή και εργάζομαι στην μεγάλη “πισίνα” της τέχνης, ως επαγγελματίας χορεύτρια. Από μικρή, κόλλησα το “μικρόβιο” του χορού, συνειδητοποιώντας ήδη από τα εφηβικά μου χρόνια ότι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της ζωής μου, θα είναι να ασχοληθώ επαγγελματικά με το κομμάτι της κίνησης, να ζω, κυριολεκτικά και μεταφορικά από τον χορό.

Μετά το τέλος, των σχολικών μου χρόνων, εισέρχομαι επιτυχώς στην επαγγελματική σχολή χορού της Δέσποινας Γρηγοριάδου και συγχρόνως, στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, στο τμήμα Οικονομικής Επιστήμης. Παράλληλα, προσπαθώ να αδράξω κάθε ευκαιρία, για την δραστηριοποίηση μου στην χορευτική σκηνή της Αθήνας. Αφού αποφοιτήσω επιτυχώς, από τα δύο παραπάνω ιδρύματα, αποφασίζω ότι χρειάζεται να διευρύνω τις χορευτικές μου σπουδές αλλά και την προσωπικότητά μου, δοκιμάζοντας το κομμάτι του εξωτερικού.

Εισέρχομαι, επιτυχώς και μάλιστα στα ανώτερα έτη, στην Ακαδημία χορού, στο Σάλζμπουργκ της Αυστρίας,(SEAD-Salzburg Experimental Academy of Dance), όπου και αρχίζει πέρα από το κυνήγι της χορευτικής μου τελειοποίησης, το κυνήγι της επαγγελματικής καταξίωσης, συν της καθημερινής διαβίωσης. Τα επόμενα χρόνια, με βρίσκουν με την εκπλήρωση των σπουδών μου, την συμμετοχή και την συνεργασία μου σε διάφορες παραστάσεις και φεστιβάλ και με ποικίλους χορογράφους, ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο, όπως Αμερική, Ισραήλ, Γερμανία, Ελβετία, Αυστρία, κλπ, και με την κατάληξη της μόνιμης συνεργασίας μου με την ομάδα της Doris Uhlich, στην Βιέννη της Αυστρίας.

Αυτή την στιγμή βρίσκομαι στην Ελλάδα, έχοντας αποφασίσει να “κινηθώ” στα χορευτικά δεδομένα της Ελλάδος, συνεχίζοντας την δραστηριοποίηση μου στο εξωτερικό. Μια επικείμενη ελληνική παραγωγή στην οποία συμμετέχω και την συστήνω, είναι η χοροθεατρική παραγωγή της ομάδας Εξ΄Αφορμής Dance Theatre Company, “ΑΛΦΑ”, στο θέρο Πόρτα τον Απρίλιο.

 

Θα ήθελα να κλείσω αυτό το κείμενο, με ένα μότο που έμαθα από την σύντομη ιστορία που σας εξιστόρησα παραπάνω…Η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην εκπληρώσουμε τα όνειρά μας. Εγώ επέλεξα να το δοκιμάσω και δεν βγήκα χαμένη! Ο χορός είναι το όνειρο μου, όπου εκπλήρωσα, εκπληρώνω και θα συνεχίσω να εκπληρώνω…!

 

Ads

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail