Article

Δύο νέοι ηθοποιοί Τάσος Κόλλιας & Γιώργος Τζανετής πάνω στην ίδια θεατρική στέγη με όραμα,επαγγελματισμό,ταλέντο και ευγένεια μιλούν στην Κάβα Τέχνης.

  • Μιλήστε μας για την επαγγελματική σας  πορεία έως σήμερα.

Τάσος Κόλλιας : Αισθάνομαι από τους τυχερούς καθώς όντας ακόμα φοιτητής στη δραματική σχολή είχα την πρώτη μου επαγγελματική επαφή με την τηλεόραση. Αποφοίτησα το ’12 και μέχρι τώρα μπορώ να πω ότι είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις συνεργασίες μου καθώς έχω γνωρίσει και έχω δουλέψει με πολλούς ανθρώπους του χώρου που θαυμάζω γνωστούς και μη. Το 15′ αποφάσισα να πάω ένα βήμα παραπάνω και δημιούργησα με δύο αγαπημένους φίλους και συναδέλφους την επαγγελματική θεατρική ομάδα «theatreloi»  με στόχο να μπούμε από μόνοι μας στα βαθιά. Μέχρι και σήμερα νομίζω ότι το πετυχαίνουμε!

Γιώργος Τζανετής : Προσπαθώ όσο γίνεται να κάνω αργά και σταθερά βήματα στο χώρο της υποκριτικής  έτσι ώστε να έχω διάρκεια ως ηθοποιός.Έχω κάνει μερικές τηλεοπτικές και κινηματογραφικές δουλειές και δύο θεατρικά μέχρι τώρα και ελπίζω να συνεχίσω να παίζω στο θέατρο για πάρα πολύ ακόμα.Παράλληλα ασχολούμαι και με την έτερη μου αγάπη το τραγούδι και τη μουσική γενικότερα κάνοντας περιστασιακά κάποια live σε διάφορα νυχτερινά μαγαζιά.

Γιώργος Τζανετής
  • Φέτος σας βρίσκουμε σε μια απολαυστική παρωδία  “Ιφιγένεια εν γένει… tragic!” στο θέατρο Αργώ  που μπορεί να σας απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό έως αρχές Απριλίου. Πείτε μας λίγα λόγια για την παράσταση που παίζεται.

Τάσος Κόλλιας : Πρόκειται για μια συρραφή-παρωδία των δύο τραγωδιών του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Ιφιγένεια εν Ταύροις» με 8 νέους ηθοποιούς να μεταμορφώνονται και να ενσαρκώνουν πολλούς διαφορετικούς ρόλους. Μια άλλη εκδοχή από την γνωστή τραγική ιστορία της Ιφιγένειας η οποία κάνει σάλτο και μεταπηδά στην κωμωδία! Είναι ένα εξαιρετικό κείμενο της Λίλιαν Δημητρακοπούλου με μουσική σύνθεση και τραγούδια του Λεωνίδα Σώζου, το οποίο παίζεται κάθε Τετάρτη στις 21:00 στο θέατρο Αργώ μέχρι και αρχές Απριλίου.

«Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Ιφιγένεια εν Ταύροις» θεατρο Αργώ

Γιώργος Τζανετής : Αρχικά η παράσταση αυτή είναι ιδιαιτέρως αστεία με πολύ έξυπνο κείμενο γραμμένο από την μετρ του είδους Λίλιαν Δημητρακοπούλου η οποία είναι και η σκηνοθέτις του έργου μαζί με τον συμπρωταγωνιστή μου και  αγαπημένο φίλο Γιάννη Φυρό.Είναι μια συρραφή-παρωδία των 2 τραγωδιών του Ευριπίδη και μας δίνει τη δυνατότητα να μεταφερθούμε και εμείς αλλά και να μεταφέρουμε το κοινό σε εκείνη την εποχή δίνοντας του την ευκαιρία να γελάσει αλλά και να προβληματιστεί με τα τότε τεκταινόμενα. Προτείνω ανεπιφύλακτα στον κάθε θεατρόφιλο και μη να έρθει και να γελάσει με τη ψυχή του στις 3 παραστάσεις που έχουν μείνει ακόμα.

Τάσος Κόλλιας
  • Πώς ήταν η πρώτη φορά που συναντήσατε τον υπόλοιπο θίασο και πώς εξελίχθηκε η αναμεταξύ σας σχέση;

Τάσος Κόλλιας :Θυμάμαι ακόμα εκείνη την ηλιόλουστη μέρα στο κέντρο της Αθήνας που είχα συναντηθεί με δύο καλούς μου φίλους από τη δραματική σχολή με σκοπό να ρισκάρουμε και να φτιάξουμε κάτι δικό μας. Αποφασίσαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε αυτήν την ομάδα που ακούει στο όνομα theatreloi και να μπούμε δυναμικά στο χώρο ξεχωριστά από τις άλλες επαγγελματικές μας πορείες. Σε συνεργασία μας με την Λίλιαν Δημητρακοπούλου από την πρώτη μας κιόλας δουλειά επιλέξαμε τον θίασο με αυστηρά κριτήρια που απαιτούνται τόσο για την προσέγγιση του κάθε ρόλου εσωτερικά όσο και εξωτερικά. Τυχαίνει με κάποια απ’τα παιδιά να τα γνωρίζω από την σχολή, είτε να έχουμε ξανασυνεργαστεί ακόμα και να είναι φίλοι στην προσωπική μου ζωή, πράγμα το οποίο είναι εξίσου ωραίο αλλά και επικίνδυνο. Τι θα ήταν άλλωστε η ζωή μας χωρίς κάποιο ρίσκο? Παρ΄όλες τις δυσκολίες που συναντήσαμε (και πιστέψτε με ήταν πολλές) καταφέραμε και τις ξεπεράσαμε. Αυτό αυτομάτως μας έφερε πιο κοντά με τα παιδιά. Με την πάροδο του χρόνου δεθήκαμε περισσότερο και θα τολμούσα να έλεγα ότι έχουμε μια καλή σχέση μεταξύ μας. Είναι πολύτιμο και σπάνιο να μοιράζεσαι τα ίδια όνειρα και τις ίδιες ανησυχίες με φίλους που αγωνίζονται μαζί σου σε ένα τόσο ιδιαίτερο ζήτημα όπως η τέχνη.

Γιώργος Τζανετής : Με  τα περισσότερα παιδιά είχαμε συνεργαστεί και στην προηγούμενη παράσταση μας με τίτλο ‘Ποιος σκότωσε τον Γουίλιαμ’ οπότε οι σχέσεις μας ήταν καλές και αυτό μας ενίσχυσε τη χημεία που έχουμε επί σκηνής. Υπήρχαν βέβαια και δυσκολίες και προστριβές κατά τη διάρκεια των προβών αλλά στο τέλος υπερίσχυσε η αγάπη μας για το θέατρο και ο κοινός  μας στόχος ο οποίος ήταν η όσο δυνατόν καλύτερη παρουσία μας στη σκηνή.

Γιώργος Τζανετής
  • Εκτός από τον δικός σας ρόλο, ποιον άλλο ρόλο θα θέλατε  να υποδυθείτε στο έργο;

Τάσος Κόλλιας : Χωρίς δεύτερη σκέψη, μετά τον ρόλο του Αχιλλέα στο πρώτο μέρος, του Πυλάδη και ενός ακόμα βάρβαρου υπηκόου του Βασιλιά Θώα που κάνω στο δεύτερο, θα ήθελα να υποδυθώ τον ρόλο του Μάντη Κάλχα και του Ορέστη! Ο πρώτος είναι μια ιδιαίτερη μορφή καθ’ότι είναι τυφλός και αποτελεί μια δύσκολη δοκιμασία για τον ηθοποιό τόσο κινησιολογικά όσο και εκφραστικά, ο οποίος εξαπολύει έξυπνες, χιουμοριστικές ατάκες σε όλο το πρώτο μέρος. Ο Ορέστης τώρα είναι ένα ιστορικά τραγικό πρόσωπο το οποίο πιστεύω θα ήθελε να υποδυθεί κάθε ηθοποιός. Στο έργο, καλούμαστε να παρουσιάσουμε μια άλλη εκδοχή του Ορέστη που είναι φοβιτσιάρης και ανώριμος σε αντίθεση με τον κολλητό του τον Πυλάδη ο οποίος είναι ψυχάκιας και αιμοδιψής για μάχη!

Γιώργος Τζανετής : Εγώ υποδύομαι το Μάντη Κάλχα ο οποίος είχε πολλές δυσκολίες στην απόδοση του ρόλου και κινησιολογικά αλλά και υποκριτικά.Οι ατάκες που έχουν γραφτεί για αυτόν το ρόλο είναι καταπληκτικές και μου δίνει ένα μεγάλο κίνητρο να της αποδώσω όσο το δυνατόν καλύτερα.Επειδή μου αρέσουν πολύ οι προκλήσεις θα ήθελα αν γινόταν να υποδυθώ όλους τους αντρικούς ρόλους επειδή ο καθένας έχει ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Τάσος Κόλλιας
  • Ένα επίθετο που χαρακτηρίζει τον κάθε ηθοποιό της ομάδας ξεχωριστά;

Τάσος Κόλλιας : Ωραία ερώτηση! Θα ξεκινήσω με τον Γιάννη Φυρό “Τρελός” (όπως άλλωστε είναι και η ομάδα μας theatreloi). Για τον Γιώργο Τζανετή θα χρησιμοποιούσα το επίθετο “Απολαυστικός” όπως καταλαβαίνετε είναι το μυστικό μας όπλο! Για την Κατερίνα Χιντηράκη (πρέπει να πω κάτι καλό γιατί θα με κυνηγάει) “Μαγευτική”. Για την Μαρίνα Τριανταφύλλου θα έλεγα “Μοιραία” (Υποδύεται και την Κλυταιμνήστρα άλλωστε!) Για την Δανάη Φίλιππα “Καθηλωτική” (θα καταλάβετε απ΄το βλέμμα της). Τέλος για τον Κώστα Μπαντίδα και τον Γιάννη Μπαρμπέρη τα νέα μας μέλη θα δανειζόμουν  τα επίθετα “Αισθησιακός” και “Αγαθός” (ναι ναι είναι ένας αγαθός γίγαντας!)

Γιώργος Τζανετής : Με δύο λέξεις θα απαντήσω χωρίς να μακρηγορώ. Εργατικότητα και ταλέντο είναι αυτές που χαρακτηρίζουν όλα τα παιδιά ανεξαιρέτως και κατά τη προσωπική μου άποψη αυτά τα δύο συν τον παράγοντα τύχη είναι τα βασικά που χρειάζονται για να επιτύχει κάποιος στον τομέα που τον ενδιαφέρει.Συνοψίζοντας θα προσθέσω πως όλοι τους είναι theatreloi!!

Τάσος Κόλλιας
  • Τι σημαίνει για εσάς Κάβα Τέχνης;

Τάσος Κόλλιας : Θα δανειστώ την φράση του Φράνσις Μπέικον: Η γνώση είναι δύναμη. Πρόκειται λοιπόν για ένα site το οποίο έχει δημιουργηθεί με σκοπό να προωθήσει νέους καλλιτέχνες καθώς και για να διαφημίσει θεατρικές, κινηματογραφικές και μουσικές παραστάσεις από όλη την Ελλάδα το οποίο μπορούμε να επισκεφτούμε και να ενημερωθούμε.

Γιώργος Τζανετής : Για μένα είναι μια ευκαιρία να μάθει ο κόσμος για παραστάσεις που αξίζει να πάνε να δουν ή ηθοποιούς νέους που δεν τους δίνεται η ευκαιρία να διαφημίσουν τον εαυτό τους ή τη δουλειά τους. Είναι θετικό πολύ που υπάρχει αυτή η δυνατότητα για εμάς τους καλλιτέχνες και είμαστε ευγνώμονες που μας βοηθάει να προβάλλουμε το έργο μας.

 

Σας ευχαριστούμε πολύ για την ωραία συζήτηση που είχαμε και σας ευχόμαστε όμορφες συνεργασίες.

 

Ads

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail