Article

Είδαμε την παράσταση Τελενοβέλα στο θέατρο Faust.

ΤΕΛΕΝΟΒΕΛΑ, θέλει η ζωή μας τρέλα!!! Τα φώτα ανάβουν και η αφηγήτρια ανακοινώνει την έναρξη της παράστασης…παρουσιάζοντας σιγά σιγά τους ήρωες της ΤΕΛΕΝΟΒΕΛΑΣ!

Με μια αίσθηση stand up η αφηγήτρια γίνεται ένα με την ιστορία, ένα και με το κοινό και η μαγεία…. Αρχίζει!

«Όλα μπορούν να συμβούν σε μια τελενοβελα» και όντως όλα μπορούν να συμβούν…ίντριγκες, δολοπλοκίες, φόνοι, μεταμορφώσεις, έρωτες, πάθη και πολλές εκπλήξεις.

Μια παράσταση που είναι σαν να έχεις δει όλες τις Τελενοβελες μαζί… Γιατί έχει κάθε στοιχείο Τελενοβελας αλλά με τρόπο που θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο Σταμάτης Πακακης, που έγραψε και σκηνοθέτησε το έργο, έχει φτιάξει μια δική του Τελενοβελα, γεμάτη χιούμορ και ταυτόχρονα σεβασμό στο είδος. Μισή στιγμή δεν αισθάνεσαι ότι το κείμενο ή κάποιος από τους ηθοποιούς «κοροϊδεύει» ή κάνει αστειάκια και αυτό κάνει την παράσταση ακόμα πιο αστεία. Το κοινό πραγματικά ξεκαρδίζεται αλλά και «έρχεται σε κέφι»… γιατί ΟΧΙ… αυτή η παράσταση δεν είναι μια απλή Τελενοβελα… αλλά μια μουσική τελενοβελα… με πολύ τραγούδι και χορό.

Οι ηθοποιοί χορεύουν και τραγουδούν τραγούδια σε όλους γνωστά…διασκευασμένα με τρόπο που τα καθιστούν απόλυτα χρήσιμα για τη ροή της ιστορίας, διότι εξηγούν πολλά πράγματα για την πλοκή με στίχους ευρηματικούς και αστείους. Παράλληλα δε λείπουν και τα πρωτότυπα τραγούδια, στα οποία η Μάρω Μαρκέλλου έχει πραγματικά κεντήσει! Τα τραγούδια συνοδεύονται από εντυπωσιακές χορογραφίες, τις οποίες υπογράφει η Εύη Τσακλάνου. Άλλοτε ατομικά και άλλοτε σαν ένα, οι ηθοποιοί χορεύουν όπως θα χόρευαν οι ρόλοι τους κι αυτό είναι σπουδαίο. Φυσικα, δεν περνούν απαρατήρητα τα υπέροχα σκηνικά και τα κοστούμια της Δανάης Σταματίου τα οποία είναι επηρεασμένα από υπάρχουσες Τελενοβελες υπογραμμίζοντας την έμπνευση του συγγραφέα για κάθε ρόλο που επινόησε.
Στην παράσταση βλέπουμε την ιστορία της οικογένειας De Rosario, που αποτελείται από την γιαγιά και αρχηγό της οικογένειας Consuelo, το γιο της Esteban, τη γυναίκα του Esteban, τη Soledad και τον εγγονό Alejandro. Φυσικά δε πρέπει να παραλείψουμε την υπηρέτρια που με έναν τρόπο είναι κι αυτή μέλος της οικογένειας και το δεξί χέρι της Consuelo στο έγκλημα… Πρόσωπο κλειδί είναι ο παππούς Alejandro, παρότι δεν είναι πια εν ζωή και η Bonita, η οποία θα μπει αργότερα σαν μια βόμβα που θα αλλάξει όλα τα δεδομένα. Η αφηγήτρια διηγείται την ιστορία σαν εξωτερικός παρατηρητής και οι ήρωες ζωντανεύουν ένα τελενουβελικο ντελίριο.


Και πάμε στους ηθοποιούς… Η Κωνσταντίνα Δαούτη, ως αφηγήτρια, σε κερδίζει από την αρχή με το ταπεραμέντο και την αμεσότητα της ενώ στην πορεία μπαίνει μέσα στην ιστορία σε διάφορους ρόλους, που δείχνουν μια μεγάλη υποκριτική γκάμα.

Η Μαρία Σωτηριάδου ως μοχθηρή Consuelo σε πείθει τόσο που θα το ξανασκεφτείς αν θέλεις να μπεις ξανά σε αεροπλάνο (spoiler).

Ο Σπύρος Ζουπάνος ως Esteban λύνει και δένει με εκφράσεις και τραγούδια που σε κάνουν να λυνεσαι στο γέλιο, ενώ η Φανή Παλιούρα, σαν κουτσομπόλα υπηρέτρια και σαν μοχθηρή μάγισσα Μαρισόλ είναι κυριολεκτικά σαρωτική και σε κάνει να κρατάς την κοιλιά σου από τα γέλια με τις γρήγορες εναλλαγές και την κωμική της υπόσταση.

Ο Άρης Ηλίας Τοπαλογλου, ως ο καλομαθημένος γιός με τη χρυσή καρδιά, διαφοροποιείται από την υπόλοιπη οικογένεια. Ο νεαρός είναι τόσο πειστικός στον ρόλο του που σκέφτεσαι «δε μπορεί έτσι είναι στη ζωή του», μέχρι που εμφανίζεται και ως γυναίκας, συμφέροντος παππούς Alejandro, που είναι κι εκεί εξίσου πειστικός.

Η Τερέζα Καζιτορη, ως παρακατιανή Bonita μπορεί να μπαίνει μετά τη μέση της παράστασης αλλά αισθάνεσαι ότι έφυγε ποτέ από τη σκηνή. Η ηθοποιός μπαίνει σαν κοριτσάκι μα γρήγορα γίνεται γυναίκα και μάλιστα γυναίκα που μας εκπλήσσει με τη φωνή και το χορό της.

Άφησα για το τέλος τον Σταμάτη Πακάκη, διότι εκτός από ταλαντούχος δημιουργός και σκηνοθέτης, μας αφήνει άφωνους και σαν Soledad. Ο πολυτάλαντος Σταμάτης δίνει ρέστα με ένα ρόλο που ακροβατεί ανάμεσα σε τελενοβελιστικες αναφορές και στο ρεαλισμό, ενώ η φωνή του ξεχωρίζει όπως και η προσωπικότητα του. Κάτι άξιο αναφοράς είναι ότι όλοι χαρακτήρες δικαιολογούνται και έχουν και τη «ρωγμή» τους πέρα από τις κωμικές στιγμές τους.


Πραγματικά πρόκειται για μια παράσταση που ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ. Αν θες να ξεχαστείς, να περάσεις καλά και να διασκεδάσεις με φίλους ή μόνος κάποια Τετάρτη βράδυ πρέπει να δεις την «ΤΕΛΕΝΟΒΕΛΑ» στο Θέατρο Φάουστ. Δεν έχει σημασία αν είσαι φαν της Τελενοβελας η όχι γιατί η παράσταση αυτή θα σε κάνει να γίνεις…θα σε πάρει μαζί της και θα σε ξεσηκώσει με τους ξέφρενους ρυθμούς της κωμωδίας και της μουσικής της. Δεν έχεις δικαιολογία.

Το θέατρο είναι πολύ κοντά στις στάσεις «Μοναστηράκι» και «Σύνταγμα» και η παράσταση διαρκεί 1 ώρα και 20 λεπτά (το λέω σε περίπτωση που δουλεύεις το πρωί η δεν αντέχεις το ξενύχτι). Είναι πραγματικά ένα δωρο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό σου για να ξεφύγεις στα μέσα της βδομάδας και να κάνεις την Τετάρτη σου ένα μικρό Σάββατο.

Διαβάστε για την παράσταση εδώ

Ads

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail