Article

Η Σταυρούλα Ζάμπρα προτείνει την έξοδο της Τεταρτοπέμπτης… “Στα Σκοτεινά – Making Movies” του Γιώργου Ηλιόπουλου

Λίγα λόγια για τη Σταυρούλα Ζάμπρα…

 

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα Θεσσαλίας στις 23/10/1984. -Τα τελευταία 5 χρόνια υποστηρίζει πως γεννήθηκε το 1989-. Είναι ηθοποιός, συγγραφέας, ραδιοφωνική παραγωγός και αρθρογράφος. –Απεριόριστοι οι τίτλοι. Σκατά στα μούτρα μου καλέ– μου είπε μια μέρα. Έφυγε ένα πρωί -ξαφνικά- για την Γερμανία λέγοντας στους φίλους της –Πάω να με βρω, και αν είστε τυχεροί θα σας ξανακάνω φίλους.- Εκεί συνάντησε τυχαία την Νανά Παλαιτσάκη. Έτσι ξεκίνησε ο κόσμος της αρθρογραφίας. –Η Νανά είναι ο συνδετικός κρίκος με όλα τα ωραία που ακολούθησαν.- θα την ακούσεις να λέει συχνά. Αγαπάει την ποίηση, τις σοκολάτες, τη βροχή και τους καλλιτέχνες που επιβίωσαν κάτω από τα συντρίμμια. –Το ψευτοστράς δεν έχει να μου πει κάτι.- είπε ένα βράδυ καθώς έπινε το ποτό της -σόδα- σε ένα μαγαζί κάτω από την Ακρόπολη. –Ο θαυμασμός είναι πιο αφροδισιακός από οτιδήποτε άλλο.– Παίζει, γράφει και θαυμάζει… Είναι εδώ κοντά μας στην Κάβα Τέχνης για να μας προτείνει τις καλύτερες παραστάσεις της πόλης…..

“Στα Σκοτεινά – Making Movies”

                                                                 

Η Σταυρούλα Ζάμπρα γράφει για την παράσταση:

Θέλω να πω τόσα πολλά για αυτό το έργο. Νομίζω όμως πως οι λέξεις μου, είναι αδύνατον να φτάσουν στο τόσο βαθύ νόημά του. Ο Γιώργος Ηλιόπουλος περνά από ακτινογραφία τις βίαιες ανθρώπινες αντιδράσεις, φτάνει στις ρίζες της προέλευσής τους και μας παροτρύνει να ομολογήσουμε και εμείς μια ιστορία ή καλύτερα εκείνο το βίωμα που μας κρατά δέσμιους μιας κακής μοίρας… Βγαίνοντας από το θέατρο θέλεις να ομολογήσεις την πιο πειστική, αληθινή σου ιστορία. Ως θύμα ή θύτης. Το λες και λυτρωτικό.

Υ.Γ.1 Εξαιρετικές ερμηνείες και σκηνοθεσία.

Υ.Γ.2 Ντρέπομαι που είχα πρόσκληση και δεν πλήρωσα εισιτήριο!

 


Πληροφορίες για την παράσταση :

Η επιτυχημένη παράσταση «Στα Σκοτεινά – Making Movies» του Γιώργου Ηλιόπουλου σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά επιστρέφει για 3η σεζόν στον Τεχνοχώρο Cartel

Λίγα λόγια για την παράσταση “Στα Σκοτεινά – Making Movies”
Σαν μια κάρτα view master

Υπάρχει μια στιγμή λίγο πριν κοιμηθούμε που οι άμυνες, οι αντιστάσεις και όλοι οι μηχανισμοί που έχουμε αναπτύξει καθώς μεγαλώναμε, υποχωρούν… Ανοίγουν οι πόρτες που τόσο καλά, συνειδητά ή όχι, φροντίσαμε να κλειδώσουμε και «αυτό» που πνίγουμε μέσα μας παρουσιάζεται μπροστά μας.

Η παράσταση “Στα Σκοτεινά – Making Movies” είναι μια σειρά από διαδοχικές ιστορίες ανθρώπων που συναντάμε καθημερινά και θα μπορούσαμε να είμαστε εμείς. Οι ήρωες, σύγχρονοι άνθρωποι με αγωνίες, όνειρα και ελπίδες, που προσπαθούν, όπως κι εμείς, να επιβιώσουν σε μια πραγματικότητα γεμάτη από κοινωνικές συμβάσεις.

Το έργο προχωράει σαν μια κάρτα view master, έναν χάρτινο δίσκο με τρισδιάστατες φωτογραφίες από πρόσωπα που με το συνεχές πάτημα του κουμπιού μιλούν και αφηγούνται ολόκληρες ιστορίες. Σειρά από πρόσωπα που περιμένουμε να μας μιλήσουν. Σειρά διαλόγων σ’ ένα ημερολόγιο συναντήσεων, μια σειρά εξομολογήσεων. Μια άσκηση συνειδητοποίησης και κατανόησης, μια διαδρομή προς τα μέσα, μια συνάντηση με το σκοτάδι που θέλει να γίνει φως.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο “bedtime stories” του Γ. Ηλιόπουλου στο οποίο βασίζεται η παράσταση, ένα κείμενο δυνατό, σκληρό, αστείο και αληθινό, έχει ανέβει με επιτυχία στο παρελθόν τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ταυτότητα της παράστασης
Κείμενο: Γιώργος Ηλιόπουλος
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Βουρνάς
Βοηθός Σκηνοθέτη: Λυδία Τριγώνη
Φωτισμοί: Κατερίνα Μαραγκουδάκη
Σκηνογράφος: Σοφία Λεγάτου
Μουσική: Σωτήρης Καστάνης
Παίζουν: Λάζαρος Βαρτάνης, Ευθύμης Γεωργόπουλος, Θανάσης Ισιδώρου, Παναγιώτης Νάτσης


Ads

Leave a reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

cool good eh love2 cute confused notgood numb disgusting fail